Zannin täydellinen riisi - resepti
- Zanni
- Dec 15, 2023
- 1 min read
Basmatiriisi (5 annosta)
Ainekset:
5 dl basmatiriisiä
2 litraa vettä
1 rkl suolaa
Valmistusohjeet:

1.Mittaa ja Huuhtele: Aloita mittaamalla tarkasti 5 desilitraa laadukasta basmatiriisiä ja kaada se kulhoon.
Huuhtele riisi kylmällä vedellä, pyörittele sitä varovasti ja vaihda vesi useaan kertaan, kunnes se on täysin kirkasta.
Tämä poistaa ylimääräisen tärkkelyksen ja varmistaa, että riisistä tulee ihanan irtonaista.

2. Liota Riisiä: Huuhtelun jälkeen peitä riisi kylmällä vedellä ja anna sen liota noin 20-30 minuuttia.
Liottamisen ansiosta riisistä tulee entistäkin mehukkaampaa ja maistuvampaa.
3. Kiehauta Vesi: Laita laakea kattila liedelle ja kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon huolella mitattu ruokalusikallinen suolaa.
Valuta ylimääräinen vesi liotetusta riisistä ja yhdistä se suolaveteen. Sekoita huolellisesti ja keitä keskilämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää ja saavuttanut miellyttävän napakan koostumuksen.

4.Siivilöi ja Hauduta: Siivilöi kypsä riisi ja kaada se takaisin kattilaan. Laske levyn tehoa/lämpötilaa reilusti.
Tee lastalla tai lusikan varrella reikiä riisiin, jotta höyry pääsee kiertämään ja varmistaa tasaisen kypsymisen.

Kiedo kattilan kansi keittiöliinaan ja sulje kansi tiiviisti. Anna riisin hautua vielä 10-15 minuuttia, jolloin se imee itseensä viimeisetkin maut ja saa täydellisen rakenteen.

Tarjoile ja Nauti: Kaada herkullinen riisi tarjoiluvadille ja ihastele sen kullankeltaista väriä ja ihanan tuoksuvaa koostumusta.
Tarjoa se esimerkiksi mausteisen kastikkeen tai tuoreiden yrttien kera.

Nauti tästä yksinkertaisesta, mutta taatusti herkullisesta riisin vamistutavasta, joka nostaa ruokasi uudelle tasolle.!
Comments